ZAŠČITA PODATKOV

1. Splošne informacije

a) Uvod

Zaščita vaših pravic do zasebnosti med obdelavo osebnih podatkov je za MAN izjemno pomembna. Podatki, zbrani pri uporabi naše spletne strani se obravnavajo skladno z zakonom države, v kateri se nahaja podjetje, odgovorno za obdelavo podatkov.

Poleg tega so se podjetja skupine MAN zavezala, da bodo zagotovila obsežno in enotno zaščito osebnih podatkov s tem, ko bodo izvajala zavezujočo politiko Skupine. V okviru skupine MAN to zagotavlja po celem svetu nivo zaščite, ki je primerljiv s tistim v Nemčiji ali Veliki Britaniji.

Poleg tega so naši zaposleni zavezani k varovanju zaupnosti in morajo ščititi kakršnekoli osebne podatke, ki so jim zaupani.

b) Odgovorna stranka in kontaktna oseba

Odgovorna oseba za vaše podatke v skladu z zakonodajo o varstvu podatkov, je družba iz skupine MAN, ki upravlja spletno stran, ki jo obiskujete.

Če imate kakršnakoli splošna vprašanja ali vprašanja v zvezi z varstvom podatkov, vas prosimo, da stopite v stik s kontaktno osebo, navedeno v „kontaktih”, ali v impresumu. Lahko se obrnete tudi službo za zaščito podatkov v Skupini, ki bo vašo poizvedbo posredovala odgovornim osebam.

2. Informacije o tej spletni strani

S tem obvestilom o varstvu podatkov vam posredujemo informacije o tem, kako obdelujemo osebne podatke in katere osebne podatke zbiramo, obdelujemo in uporabljamo, ko obiščete to spletno stran.

Pojem „osebni podatki” se nanaša na vse informacije o določeni ali določljivi fizični osebi. Fizična oseba se šteje za prepoznavno, če jo je mogoče neposredno ali posredno identificirati, še zlasti glede na identifikacijske podatke, kot so na primer ime, identifikacijska številka, podatki o lokaciji, spletni identifikator ter ena ali več posebnih značilnosti, ki so izraz fiziološke, genetske, psihološke, ekonomske, kulturne ali družbene identitete te fizične osebe.

Namen te in drugih spletnih strani je posredovanje informacij o izbranih družbah skupine MAN.

Naslednje informacije ne veljajo za podjetja, ki niso v lasti družbe MAN ali jih slednja ne nadzoruje, in ne velja za osebe, ki jih MAN ne zaposluje ali ne delajo po njenih navodilih.

3. Zbiranje splošnih podatkov in anonimnih podatkov o uporabi

Ob obisku naše spletne strani se samodejno zbirajo informacije splošne narave. Te informacije vsebujejo vrsto uporabljenega spletnega brskalnika, uporabljeni operacijski sistem, domensko ime vašega ponudnika internetnih storitev, spletno mesto, ki ga obiskujete, in tehnične informacije o vašem obisku (način https/http, različica https/http, koda stanja https/http, količina prenesenih podatkov). Nanaša se samo na informacije, ki ne omogočajo vašega prepoznavanja. Ti podatki se ustvarijo tudi med dostopom do vseh drugih spletnih strani na internetu. To torej ni posebna funkcija te spletne strani.

Informacije te vrste se zbirajo le v anonimni obliki, nato pa jih statistično ovrednotimo. Bolj kot razumemo vaše zahteve, hitreje boste našli želene informacije na naših spletnih straneh.

4. Zbiranje in obdelava osebnih podatkov

a) Enostavna navigacija na spletni strani

Ko obiščete našo spletno stran, naši spletni strežniki vedno shranijo vaš naslov IP, ki se uporablja za dostop, poleg tega pa še datum in čas obiska.

b) Uporaba spletnih aplikacij

Pri uporabi naših spletnih aplikacij se lahko shranijo tudi informacije, ki so potrebne za učinkovito uporabo te aplikacije.

c) Registracija z uporabo spletnih obrazcev

Drugi osebni podatki se zbirajo samo v primeru, če nam jih prostovoljno posredujete in če je to potrebno za zadevni namen, na primer v okviru registracije, naročnine, vprašalnika ali tekmovanja.

d) Uporaba piškotkov

Piškotek je majhen niz podatkov, ki je shranjen v vaši napravi. Vsebuje podatke, kot so na primer nastavitve osebnih strani in podatki za prijavo. Ta niz podatkov ustvari spletni strežnik, s katerim je vaš spletni brskalnik vzpostavil povezavo in ga nato pošlje na vaš računalnik. Na splošno uporabljamo piškotke za analizo zanimanje za naše spletne strani in zato, da bi naredili naše spletne strani bolj prijazne za uporabnika. Načeloma lahko uporabljate naše spletne strani brez piškotkov. Če želite v celoti izkoristiti naše spletne strani, bi vendarle morali sprejeti piškotke, ki omogočajo uporabo določenih funkcij oziroma njihovo lažjo uporabo. MAN uporablja piškotke, da bi bila njegova spletna stran za uporabnika bolj prijazna, učinkovita in varna. Naši piškotki ne vsebujejo informacij, povezanih s določenimi osebami.

Če je vaš brskalnik nastavljen tako, da sprejema piškotke, z uporabo naših spletnih strani privolite v uporabo teh piškotkov. Večina brskalnikov je privzeto nastavljenih tako, da sprejemajo vse piškotke. Vendar pa lahko nastavite brskalnik tako, da se pred shranjevanjem piškotki prikažejo ali pa tako, da sprejmete ali zavržete samo določene piškotke ali na splošno zavrnete vse piškotke.

Želimo poudariti, da spremembe nastavitev veljajo le za zadevni brskalnik. Če uporabljate različne brskalnike ali jih prenesete v drugo napravo, jih morate znova nastaviti. Poleg tega lahko piškotke kadar koli odstranite iz svojega pomnilniškega medija. Za informacije o nastavitvah piškotkov in njihovem spreminjanju, pa tudi informacije, povezane z brisanjem piškotkov, si oglejte funkcijo za pomoč spletnega brskalnika.

V nadaljevanju je seznam najpogostejših vrst piškotkov in njihov namen.

Piškotki za sejo

Medtem, ko ste aktivni na spletnem mestu, se piškotek seje začasno shrani v pomnilnik vašega računalnika. V tem primeru se shrani id. št. seje, kar pomeni, da se vam ni potrebno znova prijaviti, če medtem zamenjate spletno stran. Piškotki seje se izbrišejo, ko se odjavite ali poteče veljavnost, kar pomeni takoj, ko samodejno poteče vaša seja.

Stalni ali protokolni piškotki

Stalni ali protokolni piškotek shrani datoteko v vaš računalnik za obdobje, ki ga določa datum poteka datoteke. Zaradi teh piškotkov si spletne strani zapomnijo vaše podatke in nastavitve za vaš naslednji obisk. To ima za posledico hitrejši in udobnejši dostop, saj vam na primer ni treba znova nastaviti jezikovnih nastavitev našega portala. Ko poteče rok uporabnosti, se piškotek samodejno izbriše, ko obiščete spletno mesto, ki ga je ustvarilo.

Primarni piškotki

Pošlje jih zadevno spletno mesto (ista domena, kot v naslovni vrstici brskalnika), ki jih lahko edino tudi znova prebere. Ti piškotki se na splošno uporabljajo za shranjevanje informacij (npr. vaših nastavitev), le te pa se uporabijo pri naslednjem obisku spletne strani.

Piškotki tretjih strank

Piškotki tretjih strank prihajajo od drugih dobaviteljev, na pa od upravljavca spletne strani. Lahko se na primer uporabljajo za zbiranje informacij za oglaševanje, uporabniku prijazne vsebine ali spletno statistiko.

e) Google Analytics (Googlova analitika) – obdelava podatkov s strani družbe Google

Naša spletna stran uporablja Google Analytics - storitev za spletno analizo družbe Google Inc. (Google). Google Analytics prav tako uporablja piškotke. Sem spadajo Googlovi piškotki (piškotki storitve Google Analytics) in tako imenovani piškotke tretjih oseb (piškotki z dvojnim klikom). Informacije, ki jih piškotki zberejo o tem, kako uporabljate našo spletno stran (vključno z vašim naslovom IP), se pošljejo v strežnik družbe Google Inc. v ZDA in tam shranijo. Google bo te podatke uporabil zato, da bo za naše potrebe ovrednotil vašo uporabo spletnega mesta, za izdelavo poročil o dejavnosti spletnega mesta in za zagotavljanje drugih storitev, povezanih z dejavnostmi spletnega mesta ter uporabo medmrežja, še zlasti funkcij za prikazno oglaševanje, kot je na primer ponovno trženje, za pripravo poročil prikazov v Googlovem prikaznem omrežju, integracijo vodenja oglaševalskih akcij z dvojnim klikom ali poročil storitve Google Analytics za storitve v skladu z demografskimi značilnostmi in interesi. Google lahko te podatke prenese tudi tretjim osebam, če to zahtevajo zakonski predpisi, ali če te tretje osebe obdelujejo te podatke v imenu Googla. Družba Google bi lahko uporabila vaše podatke za lastne namene, na primer za ustvarjanje profila in združevanje informacij z drugimi podatki, kot so Google Accounts.

Z uporabo te spletne strani se strinjate z obdelavo vaših podatkov, ki jih je zbral Google na zgoraj opisan način in za zgoraj navedene namene. Želimo poudariti, da za izboljšanje varstva podatkov naša spletna stran uporablja Google Analytics z razširitvijo "anonymizeIp ()", tako da so naslovi IP zapisani in obdelani le v skrajšani obliki, s tem pa se prepreči, da bi bili neposredno povezani z določenim posameznikom med analizo uporabe naše spletne strani. Uporabo piškotka storitve Google Analytics lahko zavrnete tako, da izberete razširitev brskalnika. S tem lahko uveljavljate pravico do zavrnitve zbiranja, obdelave in uporabe storitve Google Analytics, pri čemer velja zavrnitev za vnaprej. V ta namen lahko v vaš brskalnik s storitve Google Analytics namestite vtičnik za deaktiviranje dodatkov. S tem boste storitvi Google Analytics preprečili shranjevane informacij o vaših obiskih spletnih strani.

Podrobnejše informacije in navodila za prenos in namestitev vtičnika za deaktiviranje boste našli na https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Druga možnost, ki jo lahko izkoristijo tudi uporabniki mobilnih naprav, je piškotek za onemogočanje. Uporabite lahko spodaj navedeno povezavo in nastavite piškotek, kar pomeni, da Google Analytics ne bo več beležil vaše dejavnosti. Kliknite sem za odjavo beleženja storitve Google Analytics.

Google Analytics lahko izključite za prikazno oglaševanje in prilagodite oglase v Prikaznem omrežju Google tako, da nastavite spletno oglaševanje: https://www.google.de/settings/ads .

f) Google DoubleClick (Googlov dvojni klik)

Googlov DoubleClick je storitev, ki jo omogoča Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, ZDA (Google). Google DoubleClick uporablja piškotke za prikazovanje oglasov, ki bi vas lahko zanimali. V brskalniku vam je dodeljena psevdonimna identifikacijska številka (ID), s katero se preveri, kateri oglasi so prikazani v vašem brskalniku in kateri oglasi so bili uporabljeni. Piškotki ne vsebujejo osebnih podatkov. Uporaba piškotkov DoubleClick omogoča Googlu in njegovim partnerskim spletnim mestom, da oglase postavijo na podlagi predhodnih obiskov na naših ali drugih spletnih mestih na internetu. Informacije, ki jih ustvarijo piškotki Google prenese in shrani na strežnik v ZDA ter jih uporabi za analizo. Google bo podatke posredoval tretjim osebam samo na osnovi zakonskih zahtev ali kot del pogodbene obdelave podatkov. Google nikakor ne bo povezal vaših podatkov z drugimi podatki, ki jih je prestregel.

Z uporabo naših spletnih strani se strinjate z obdelavo podatkov, ki jih je zbral o vas Google, ter obdelavo podatkov na zgoraj opisani način in za navedeni namen. Preprečite shranjevanje piškotkov tako, da ustrezno nastavitve programsko opremo brskalnika. Pri tem bi radi poudarili, da sedaj morda ne boste mogli v celoti izkoristiti vseh funkcij naših spletnih strani. Poleg tega lahko preprečite zajemanje podatkov, ki so jih ustvarili piškotki, in podatkov, povezanih z vašo uporabo spletnih mest, ki se pošiljajo Googlu, ter Googlovo obdelavo teh podatkov, in sicer tako, da prenesete in namestite vtičnik za brskalnik, ki je na razpolago na naslednji povezavi pri elementih dodatka za deaktiviranje storitve DoubleClick. Piškotke storitve DoubleClick lahko deaktivirate tudi na spletni strani združenja Digital Advertising Alliance, ki jo najdete na naslednji povezavi .

g) Google reCaptcha

Ta stran uporablja iz varnostnih razlogov storitve reCaptcha, katere lastnik je družba Google Inc., 1600 Amphitheater Parkway, Mountain View, CA 94043, ZDA (Google). Ta storitev ugotovi, ali je vnos v spletni obrazec opravila oseba, ali pa je bil na goljufiv način vpisan z avtomatizirano strojno obdelavo. Tukaj se vaš predhodno skrajšani naslov IP in vsi drugi podatki, potrebni za storitev, prenesejo na Google. Celoten naslov IP se v neskrajšani obliki prenese na Googlov strežnik v ZDA in skrajša šele tam le v izjemnih primerih. Vsi podatki, ki jih vaš brskalnik posreduje kot del storitve reCaptcha, niso združeni z drugimi Googlovimi podatki. Dodatne informacije o Googlovih pravilnikih o zasebnosti podatkov najdete na: https://www.google.com/intl/de/policies/privacy/

h) Integracija vtičnikov socialnih omrežij (Facebook, Twitter)

Vtičniki so računalniški programi, ki so integrirani v drug programski izdelek, kot je na primer spletna stran, s tem pa razširjajo njihovo funkcionalnost. Skoraj vse vtičnike, ki so trenutno prisotni na trgu, so razvili operaterji socialnih omrežij. Osnoven namen teh omrežij je zagotoviti uporabnikom interakcijsko in komunikacijsko platformo, ki je ponavadi brezplačna.

Vendar pa integracija vtičnikov socialnih omrežij vodi do vašega naslova IP in drugih podatkov o transakcijah (običajno datum, čas, naslov URL in brskalnik), ki jih te storitve zajamejo že s povezavo na zadevne strani - ne da bi pri tem kliknili na vtičnik. To velja za oba registrirana uporabnika zadevne storitve, pa tudi za obiskovalce spletne strani, ki niso registrirani pri veljavni storitvi z računom in torej niso pristali na ustrezne pogoje uporabe. Vtičniki socialnih omrežij običajno uporabljajo piškotke (glej točko d), da prepoznajo obiskovalce spletnega mesta. Te piškotke shrani na vašem lokalnem pomnilniškem mediju obiskano spletno mesto in se prikličejo, ko znova obiščete to spletno mesto. Id. številke teh piškotkov se samodejno prenesejo na strežnike zadevne storitve ob vsakem obisku spletnega mesta z ustreznim vtičnikom, tudi brez aktivne uporabe vtičnika. Zaradi povezovanja posamezne št. id. piškotka s spletnimi mesti, obiskanimi v preteklosti, je mogoče spremljati delovanje brskanja (profiliranje). Z zbiranjem podatkov o zgoraj navedenih podatkovnih transakcijah, bi bilo na primer mogoče ugotoviti, koliko časa je uporabnik s tem piškotkom porabil na določeni spletni strani. Na ta način lahko socialna omrežja spremljajo vašo dejavnost na internetu.

Da bi to preprečili in bolje zaščitili vašo zasebnost, uporablja naša spletna stran metodo 2-klik, ki je pobuda združenja heise.de (tukaj lahko najdete tudi dodatne informacije). Naša spletna stran ima dodane samo deaktivirane gumbe, ki ne vzpostavljajo stika s storitvami, ki pripadajo socialnim vtičnikom, zato ob odpiranju naših spletnih strani ne morejo prenesti nobenih podatkov.

Šele ko kliknete na enega od gumbov, ga aktivirate in s tem pristanete na komunikacijo s Facebookom ali Twitterjem. Z drugim klikom lahko takoj delite vsebino. Če ste že prijavljeni z enim od družabnih omrežij, katerih družabni vtičnik želite uporabiti, to poteka pri storitvah Facebook brez prikaza drugega okna. Pri Twitterju se odpre pogovorno okno, v katerem lahko še vedno urejate besedilo tweeta.

Če se odločite za vklop ali uporabo družabnega vtičnika, se vnaprej pozanimajte, kako določen ponudnik obdeluje vaše podatke in kaj piše v njihovem pravilniku o zasebnosti ( https://www.facebook.com/about/privacy/ , http://twitter.com/privacy ).

Opomba: Aktivacija gumbov se nanaša le na stran, ki je prikazana in za izbrano storitev.

Gumbe za soglasje lahko tudi trajno aktivirate v nastavitvah (pritisnite na ikono zobnika). Za aktivacijo svojih socialnih omrežij le kliknite v ustrezno polje. To samodejno funkcijo lahko seveda kadarkoli izklopite s klikom na ikono zobnika.

V nadaljevanju najdete kratek opis vtičnikov socialnih omrežij, ki so integrirani na naši strani.

Facebook

Facebook je socialno omrežje podjetja Facebook Ireland Limited (Hanover Reach, 5-7 Hanover Quay, Dublin 2 Irska). Naši spletni strani smo dodali različne Facebookove funkcije (na primer „všečke”, „deljenje”). Facebookove funkcije so označene z logotipom Facebook. Glede na vrsto funkcije lahko dodate druge funkcije (npr. „všečke”, „priporočila”). Vašim Facebookovim prijateljem in uporabnikom Facebooka lahko z gumbom „všeček” sporočite, kateri članki so vam všeč ali jih priporočate. Če ste kot uporabnik Facebooka dodali vrstico za priporočila v svojo Facebookovo aplikacijo, s tem samodejno objavite svoje branja na Facebooku v novicah in časovnici takoj, ko se odpre vrstica s priporočili na naši spletni strani. Osebe, ki ste jih na Facebooku pooblastili ob namestitvi aplikacije, so obveščene o tem, katere članke trenutno berete, ali katero vsebino na naši spletni strani uporabljate. Posamezne vnose in aplikacijo lahko kadar koli odstranite tudi na Facebooku. Uporabnikovi Facebookovi „všečki” so sinhronizirani tudi s prispevki in članki na naši strani, dokler je uporabnik prijavljen na našo spletno stran po Facebooku. Z dodajanjem Facebookovega gumba na naši spletni strani lahko vzpostavite neposredno povezavo s pomočjo vašega brskalnik ali aplikacije s Facebookovimi strežniki in gumbom za ustrezno Facebookovo funkcijo, ki se prenese s tega mesta. Kot smo že omenili na začetku, se tukaj podatki prenesejo na Facebook, na primer, informacija o obisku zadevna internetne strani ali uporabi določene storitve. Če sami aktivno uporabljate funkcije Facebooka, na primer klik na gumb „všeček”, je možno, da Facebook obdeluje tudi druge, na primer osebne podatke. Na ta način lahko Facebook na primer namesti piškotek, s katerim ugotovi, ali ste v preteklosti že uporabljali gumb „všeček” na drugih spletnih mestih, ki imajo prav tako nameščene Facebookove gumbe. Če ste kot uporabnik Facebooka prijavljeni hkrati v Facebook, lahko uredite dostop do strani v svojemu Facebookovem profilu. Če kliknete na nameščene Facebookove gumbe in se pozneje prijavite na Facebook (ali ste že prijavljeni), lahko na primer objavite „priljubljene” ali „priporočene” informacije v kratki obliki na Facebooku v vašem profilu in na časovnici. Na ta način lahko torej Facebook potencialno zbira in hrani podatke za nadaljnjo uporabo. Tako lahko nastanejo Facebookovi profili, ki presegajo tisto, kar sami razkrivate na Facebooku. Če niste izklopili vdelanih socialnih vtičnikov, vendar bi še vedno želeli preprečiti Facebooku, da vaš obisk na naši spletni strani dodeli v vaš uporabniški račun na Facebooku, se pred odhodom na našo spletno stran odjavite z vašega uporabniškega računa na Facebooku. Podrobnosti o tem, katere podatke zbira Facebook v svoje lastne namene lahko odkrijete v Facebookovem pravilniku o zasebnosti. Tam boste našli tudi dodatne informacije o Facebookovem zbiranju in obdelavi podatkov in s tem povezanimi pravicami. Povezava do Facebookovega pravilnika o zasebnosti: https://www.facebook.com/about/privacy/update .

Twitter

Twitter je storitev za mikro blogging ameriške družbe Twitter, Inc. (795 Folsom St., Suite 600, San Francisco, CA 94107). S pomočjo Twitterjevega gumba se lahko vzpostavi neposredna povezava med brskalnikom in Twitterjevimi strežniki ter gumbom, ki se prenese s tega mesta. Med tem postopkom se na Twitter prenese informacija o obiskani spletni strani. To pomeni, da lahko Twitter zbira in shranjuje podatke o uporabi tudi takrat, ko niste prijavljeni. Če kliknete na Twitterjev gumb in objavite „tweet” na Twitterjevem oknu, s tem prenesete informacije iz „tweeta” v Twitter. Ti podatki se nato objavijo v vašem Twitterjevem uporabniškem profilu. Več informacij o zbiranju podatkov ter o Twitterjevem ovrednotenju in obdelavi vaših podatkov in s tem povezanimi pravicami, boste našli na Twitterovi politiki o zasebnosti podatkov, ki jo lahko najdete tukaj: http://twitter.com/privacy .

i) Uporaba podatkovnih zbirk GeoLite2 in GeoIP2 za geolokacijo

Na tej spletni strani se uporablja podatkovna zbirka GeoLite2 ali GeoIP2, ki ju zagotavlja ponudnik MaxMind Inc. in gostuje pri MAN-u ali ponudnikih tretjih oseb. V podatkovni zbirki GeoLite2 ali GeoIP2 se glede na državo, iz katere izvira naslov IP, slednjemu dodelijo podatki o približni lokaciji/geolokaciji. Da bi izboljšali rezultate iskanja in vam zagotovili primernejše informacije ter prednastavitve spletnega mesta, ki bodo poskrbele, da bodo vaši obiski naših spletnih strani bolj prijetni (npr. jezikovne nastavitve) in bolj natančno prilagojeni vašim potrebam, bomo s pomočjo podatkovne zbirke GeoLite2 ali GeoIP2 posredovali podatek o vaši državi skupaj z vašim naslovom IP. V tem postopku ne bomo delili nobenih osebnih podatkov s tretjimi osebami.

5. Omejitve uporabe osebnih podatkov

Vaše osebne podatke bomo uporabili le za namen, za katerega ste te podatke z nami delili.

6. Pravna podlaga za obdelavo podatkov

Pravna podlaga za uporabo in shranjevanje vaših osebnih podatkov je vaše soglasje v skladu s čl. 7 Splošne uredbe o varstvu podatkov (GDPR) in v skladu s 13. poglavjem, 2. odstavkom Nemškega zakona o telemedijih (TMG, Telemediengesetz). Obdelujemo vaše osnovne podatke in podatke o uporabi na podlagi in v skladu z določbami poglavij 14 in 15 TMG, ki predstavljajo zakonsko dolžnost v smislu 6. člena, 1.(c) odstavka BDP EU, ki smo ga kot upravljavec spletne strani dolžni upoštevati.

7. Prenos osebnih podatkov

Zaradi uporabe opisanih funkcij lahko vaše podatke vidijo tudi organi, ki se nahajajo v tretjih državah izven Evropskega gospodarskega prostora (EGP). V teh državah je lahko stopnja varstva podatkov nezadostna in zanjo ne obstaja nobena odločba komisije EU glede varstva podatkov, prav tako ne obstaja nobeno drugo jamstvo za varstvo vaših osebnih podatkov.

Vaši podatki so preneseni v te tretje države z vašim soglasjem in v skladu s 7. členom Splošne uredbe o varstvu podatkov EU in 2 odst. 13. člena 2 TMG (German Telemedia Act - Nemškega zakona o telekomunikacijah) ali na podlagi klavzul o izjemah na podlagi 1. odst. 49. člena Splošne uredbe o varstvu podatkov EU, ki se na to nanaša zaradi aktivacije ustrezne funkcije.

Vaše podatke lahko prav tako vidijo povezane družbe iz skupine MAN in VW Group, ter zunanji ponudniki storitev, ki nudijo in tehnično upravljajo to spletno stran in z njo povezane sisteme. S temi podjetji smo za zagotavljanje visoke stopnje varstva podatkov sklenili pogodbe o varstvu podatkov.

Podatke bomo pošiljali državnim in javnim organom le v skladu z zavezujočimi državnimi zakonskimi predpisi.

8. Shranjevanje in izbris podatkov

Osebne podatke, povezane z vašim obiskom naše spletne strani (glejte točki 1 in 2), shranjujemo dve leti od trenutka, ko ste odprli našo spletno stran.

Ostale osebne podatke hranimo, dokler se ne odjavite ali nas obvestite, da določene funkcije ne želite več uporabljati.

Osebne podatke v ostalih primerih hranimo le, če za hrambo obstaja zakonska ali pogodbena obveznost.

9. Vaše pravice

Pravico imate, da ste obveščeni o podatkih, povezanih z vami in da popravite svoje podatke. Če ne obstajajo nobene zakonske obveznosti, ki bi narekovale drugače, imate pravico do izbrisa in onemogočanja uporabe vaših podatkov, pa tudi pravico, da nasprotujete obdelavi vaših podatkov. Prav tako imate pravico do prenosljivosti podatkov.

Če vaše osebne podatke zbiramo in obdelujemo z vašo privolitvijo, imate prav tako pravico, da dano soglasje prekličete. Obdelava podatkov, ki je potekala z vašim soglasjem, dokler ga niste preklicali, je bila zakonita in se ne izniči z vašim odvzemom soglasja.

Po potrebi bomo preverili vašo identiteto pred obravnavo vaših prošenj.

Če so shranjene napačne informacije ne glede na naša prizadevanja, da bi vzdrževali natančne in dejanske podatkov, bomo te informacije popravili na podlagi ustrezne prošnje.

Z morebitnimi pritožbami se lahko obrnete na nadzorni organ za varstvo podatkov.

10. Varnost

MAN uporablja tehnične in organizacijske varnostne ukrepe za zaščito vaših podatkov pred morebitno nenamerno ali načrtno manipulacijo, izgubo, uničenjem ali dostopom nepooblaščenih oseb. Naše varnostne ukrepe, kot na primer šifriranje podatkov, redno izboljšujemo v skladu s tehnološkim razvojem.

11. Povezave do spletnih strani ostalih ponudnikov

Na naši spletni strani lahko najdete povezave do spletnih strani ostalih ponudnikov. Podjetje MAN je takrat, ko je to povezavo objavilo, pregledalo spletne strani, do katerih ponuja neposredno povezavo in preverilo, ali na zadevnih spletnih straneh ni pravnih kršitev. Ne glede na to MAN nima nobenega vpliva na kakršnekoli vsebine zadevnih spletnih strani in jih ne more redno pregledovati. Zato MAN ne prevzema nobene odgovornosti za spremembe vsebin spletnih strani, do katerih je objavil povezavo, če je do sprememb prišlo po objavi povezave. Ta sporazum o varstvu podatkov se ne nanaša na spletne strani ostalih ponudnikov, do katerih je MAN objavil povezavo.

12. Pridržek

Zaradi prilagajanja nenehnemu razvoju interneta si MAN pridržuje pravico, da kadarkoli spremeni to izjavo o varstvu podatkov, pri čemer pa še vedno upošteva določbe zakonodaje o varstvu podatkov.April 2021. V4.

Kontakt

MAN Truck & Bus Slovenija d.o.o.

Brnčičeva ulica 35

1231 Ljubljana Črnuče


Kontakt do skupine za varstvo osebnih podatkov in za uveljavljanje pravic posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki