Optimale voertuigbeschikbaarheid

Optimale voertuigbeschikbaarheid

In het kort

 • Een duidelijk voordeel qua veiligheid dankzij hulpsystemen
  De hulpsystemen van de MAN TGX maken de rit nog veiliger met filehulp, Lane Change Support LCS en vele andere functies.
 • Proactief onderhoudsmanagement
  Wij plannen de onderhoudsafspraken van uw MAN TGX voor u en optimaliseren daarmee de voertuigbeschikbaarheid.
 • Op maat gemaakte digitale oplossingen
  Uw MAN TGX staat via de innovatieve elektronica-architectuur en de digitale services altijd in verbinding met u en het MAN servicepunt.

Slimme hulpsystemen

De assistentie- en veiligheidssystemen van de MAN TGX verbinden de modernste techniek met een intuïtieve bediening.

MAN Traffic Jam Assist

Op snelwegen of goed aangelegde autobanen bestuurt de filehulp automatisch de aandrijflijn, de remmen en de stuurinrichting. Als uw voorganger tot stilstand komt, remt de filehulp af tot stilstand en rijdt daarna vanzelf weer verder.

Naar de filehulp

Adaptive Cruise Control ACC Stop & Go

De Adaptive Cruise Control ACC met Stop & Go-functie regelt automatisch de snelheid en de afstand tot voorliggend verkeer. De gewenste snelheid wordt aangehouden zonder dat u het gaspedaal hoeft aan te raken. De vrachtwagen remt automatisch af tot stilstand en rijdt bij korte stops ook automatisch weer door.

Naar MAN ACC Stop & Go

Lane Change Support LCS

Dubbele beveiliging: De Lane Change Support LCS maakt gebruik van radarsensoren om de gebieden links en rechts van uw voertuig te bewaken bij een rijsnelheid van 50 km/u en hoger. De beveiligingsfunctie geeft u bij gevaarlijke situaties vroegtijdig een waarschuwing. Als het voertuig van de rijstrook afwijk, voert de Lane Return Assist LRA een stuurcorrectie uit om het voertuig weer in de oorspronkelijke rijstrook te brengen.

Naar Lane Change Support LCS
Naar Lane Return Assist LRA

Dodehoekhulp

Betrouwbare ondersteuning bij het maken van bochten, manoeuvreren en van rijstrook wisselen:
De dodehoekhulp bewaakt het gebied naast het voertuig, inclusief dode hoek, aan de bijrijderszijde. De drietraps-waarschuwingscascade waarschuwt de bestuurder, afhankelijk van hoe urgent er moet worden ingegrepen. Niveau 1: een LED-lampje, niveau 2: drie LED-lampjes, niveau 3: een aanvullend akoestisch signaal.

Naar de dodehoekhulp

Sterke verbinding

De MAN TGX: leeuwenhart met digitale kern.

De snelste weg verloopt digitaal. Daarom is de MAN TGX voorzien van op maat gesneden digitale oplossingen waarmee u de mogelijkheden van uw truck optimaal kunt benutten.

De basis hiervoor wordt gevormd door het volledig vernieuwde boordnet. Dit is met slechts één doel ontworpen: alle hoekstenen van uw onderneming voortdurend met elkaar in verbinding houden:

 • bestuurder en voertuig
 • het gehele wagenpark
 • uw klanten
 • de MAN servicenetwerken

MAN DigitalServices: gemaakt voor aanpakkers

Wie processen wil versnellen, doet dat online. Net als de MAN TGX waarvoor we een groeiende selectie van op maat gesneden digitale services ter beschikking stellen. Om het wagenparkbeheer te optimaliseren, de voertuigbeschikbaarheid te vergroten, de kosten te verlagen en bestuurders de ondersteuning te bieden die ze nodig hebben.

Naar MAN DigitalServices

MAN Driver-app

MAN Driver-app: de assistent van iedere chauffeur

Met de MAN Driver-app kunt u altijd rekenen op ondersteuning. Digitale controle voor vertrek, directe link naar pechhulp, analyse van voertuiggegevens met Perform, overzicht van rij- en rusttijden en bediening van het infotainmentsysteem – allemaal in één app op uw smartphone.

MAN Driver-app voor Android

MAN Driver-app voor iOS

Stilstand? Tot een minimum beperkt

MAN ServiceCare houdt trucks op de weg en zorgt dat uw onderneming optimaal loopt.

MAN Service Care

MAN ServiceCare: onderhoud in plaats van reparatie

Onderhoud is in te plannen, houdt de voertuigbeschikbaarheid hoog en steunt u bij het behalen van uw bedrijfsdoelen. Met MAN ServiceCare kunt u onderhoudsafspraken intelligent combineren, zodat u minder vaak naar de werkplaats hoeft.

Naar MAN ServiceCare

MAN Service: snel ter plaatse, snel verder

Uw tijd is kostbaar en daarom reageren wij met onze diverse services zonder vertraging.

MAN werkplaats

Volgende rit: MAN

Als u ons zoekt, kunt u ons direct vinden. Ons servicenetwerk bestaat uit meer dan 1600 werkplaatsen in diverse landen. Natuurlijk altijd in de buurt van de snelweg. En aangezien pech altijd slecht uitkomt en wachttijd veel geld kost, kunt u erop rekenen dat wij u binnen de kortst mogelijke tijd te hulp schieten.

MAN Mobile24

MAN Mobile24: altijd en overal beschikbaar

Onze werkplaatsen staan 24 uur per dag voor u klaar. U kunt rechtstreeks contact opnemen via de MAN Driver-app: zo bereikt u het ServiceCenter snel en eenvoudig en kunt u direct informatie doorgeven, zoals uw locatie. In de app wordt ook aangegeven hoe snel onze hulpdienst ter plekke is.

Naar MAN Mobile24

Bij voorkeur het origineel

Circa 80% van alle reserveonderdelen zijn bij onze werkplaatsen direct verkrijgbaar als u bij ons langskomt. Circa 95% hebt u de volgende dag, bijzondere onderdelen binnen een week. Zo staat uw truck zo min mogelijk in de werkplaats en zo snel mogelijk weer waar hij hoort en geld oplevert: op de weg. Inclusief de bewezen veiligheid en betrouwbaarheid van MAN – en 2 jaar garantie op onderdelen en onderhoud.

Meer over originele onderdelen van MAN

De moderne hulpsystemen ontlasten de bestuurder enorm en bieden een hoge mate aan veiligheid. Dit reduceert het ongevalrisico aanzienlijk.

Lukas Junk (links), zaakwaarnemer Junk Logistik und Transport

Meer informatie? Deze kant op!

Advies? Bij voorkeur persoonlijk: