MAN België

MAN Driver-app

MAN Driver-app

In het kort

 • Dagelijks werk van chauffeurs makkelijker
  De MAN app ondersteunt de vrachtwagenchauffeur bij zijn dagelijkse werkzaamheden en helpt hem ook betrouwbaar bij pech.
 • Sneller klaar om te vertrekken
  Dankzij de begeleide, digitale pre-departure check met vaste checklist profiteert de chauffeur van een snellere controle van het voertuig vóór vertrek en van kortere stilstandtijden.
 • Maximale voertuigbeschikbaarheid
  De MAN Driver-app zorgt voor de koppeling van chauffeur, wagenparkbeheerder en werkplaats. Daardoor profiteren chauffeurs en wagenparkbeheerders van maximale voertuigbeschikbaarheid. Bij schade kan de chauffeur de vastgestelde gebreken via het RIO Platform eenvoudig doorgeven aan de wagenparkbeheerder. De gebreken worden vervolgens rechtstreeks doorgestuurd naar het MAN servicepunt.

Een perfecte metgezel: de MAN app voor vrachtwagenchauffeurs

App-gevaren eenvoudig!

App-gevaren eenvoudig!

De MAN Driver-app ontlast de vrachtwagenchauffeur in zijn complexe dagelijkse werk dankzij slimme functies. Met de digitale pre-departure check, de MAN steunpuntzoekfunctie en de beschikbaarstelling van een digitale handleiding kan de chauffeur profiteren van kortere stilstandtijden en efficiënter dagelijks werk. Bovendien biedt de MAN Driver-app ook bij pech betrouwbare ondersteuning met waardevolle functies.

Dankzij de intelligente koppeling tussen de smartphone van de chauffeur en het RIO Platform wordt relevante voertuiginformatie snel en eenvoudig naar de wagenparkbeheerder gestuurd. De wagenparkbeheerder kan de gegevens in realtime bekijken en schadegevallen direct naar het MAN servicepunt sturen. Dit draagt bij aan een maximale voertuigbeschikbaarheid en helpt om de efficiëntie van zijn business te vergroten.

Een overzicht van de functies van de app

 • Begeleide digitale pre-departure check inclusief schademelding bij pech
  De chauffeur kan vóór vertrek aan de hand van een digitale checklist eventuele gebreken aan het voertuig documenteren en deze via het RIO Platform eenvoudig naar de wagenparkbeheerder doorsturen. Vervolgens kan de wagenparkbeheerder de gemelde schade doorgeven aan het verantwoordelijke MAN servicepunt.
 • Inzicht in rij- en rusttijden
  De chauffeur kan zijn rusttijden en pauzes beter inplannen en is beter beschermd tegen rijtijdovertredingen. Een voorwaarde voor deze functie is de boeking van de dienst Timed tegen betaling via het RIO Platform.
 • Individuele rijstijlanalyse
  Met de MAN Driver-app profiteert de chauffeur van performancegegevens, waarmee hij zijn rijstijl efficiënter kan maken. Een voorwaarde voor deze functie is de boeking van de dienst Perform tegen betaling via het RIO Platform.
 • Digitale handleiding en snelstartgids over de voertuigfuncties
  De app bevat functiebeschrijvingen en aanbevolen handelingen voor bepaalde schakelaars en controlelampjes – inclusief een scanfunctie. Voor de nieuwste generatie vrachtwagens kan bovendien een uitgebreide handleiding via de app worden opgeroepen.
 • Bediening van het multimediasysteem op afstand
  Via de app kan de chauffeur het MAN mediasysteem heel eenvoudig overal in de cabine bedienen.
 • MAN steunpuntzoekfunctie
  De app toont de snelste route naar het dichtstbijzijnde MAN servicepunt, waar u ook rijdt.
 • MAN Mobile24-pechhulp
  De chauffeur kan via de app met slechts één klik de MAN pech- en noodhulp inschakelen en krijgt dankzij de geautomatiseerde locatiebepaling snel ondersteuning bij pech.
 • Trucker''s World News
  Trucker''s World News van de chauffeursclub Trucker's World by MAN zorgt voor gepaste ontspanning tijdens pauzes met informatie en actuele onderwerpen en reportages uit de branche.

De MAN Driver-app nu downloaden

U vindt de gratis app speciaal voor chauffeurs van MAN vrachtwagens in de Google Play Store of in de Apple App Store.

FAQ

De chauffeur kan de app gratis downloaden. Voor een telefoontje naar Mobile24 en bij het gebruik van mobiel internet worden de normale kosten van uw telefoonprovider in rekening gebracht.

Voor het gebruik van bepaalde functies moet de wagenparkbeheerder zich op het RIO Platform registreren en de desbetreffende diensten boeken. De kosten voor deze diensten kunnen in de Marketplace op het RIO Platform worden bekeken. Deze kosten komen voor rekening van de wagenparkbeheerder.

Om als chauffeur bepaalde functies van de MAN Driver-app te kunnen gebruiken, moet uw wagenparkbeheerder zich op het RIO Platform registreren en de desbetreffende diensten boeken. Na het voltooien van de boeking kunt u als chauffeur worden uitgenodigd en de functies van de MAN Driver-app volledig gebruiken.

Deze voorwaarden gelden voor het gebruik van de volgende functies:

 • Versturen van een pre-departure check en schademelding naar de wagenparkbeheerder
 • Bekijken van de rij- en rusttijden
 • Bekijken van de individuele performancewaarden

Hiervoor moet uw wagenparkbeheerder u per e-mail of sms uitnodigen op het RIO Platform. Nadat u de uitnodiging per e-mail of sms heeft ontvangen, kunt u op een activeringslink klikken en een nieuw wachtwoord aanmaken. Let op: de activeringslink is slechts 48 uur geldig.

 1. Registreer uzelf op het RIO Platform en voeg uw voertuigen toe
 2. Klik in het hoofdmenu op "Chauffeursbeheer"
 3. Klik op de naam van de chauffeur
 4. Klik op "Gebruikers" en selecteer "Nieuwe gebruiker"
 5. Voer het e-mailadres of telefoonnummer van de chauffeur in en klik op "Gebruiker aanmaken". Let op: het telefoonnummer moet het internationale netnummer bevatten (bijv. +31 voor Nederland)

Voorwaarden voor de weergave van de performancewaarden in de MAN Driver-app zijn:

 1. Het boeken van de dienst Perform door de wagenparkbeheerder in de Marketplace op het RIO Platform.
 2. Een aanmelding in de MAN Driver-app (zie hiervoor ook: Hoe kan ik me als chauffeur aanmelden?)

Voorwaarden voor de weergave van de rij- en rusttijden in de MAN Driver-app zijn:

 1. Het boeken van de dienst Timed door de wagenparkbeheerder in de Marketplace op het RIO Platform
 2. Een aanmelding in de MAN Driver-app (zie hiervoor ook: Hoe kan ik me als chauffeur aanmelden?)
 1. Klik in het hoofdmenu van het RIO Platform op "Administratie" en vervolgens op "Chauffeursbeheer"
 2. Klik op de desbetreffende bestuurderskaart
 3. Klik op "Gebruikers"
 4. Voer de naam van de chauffeur in en klik op "Wijzigingen opslaan"

Een voorwaarde voor de weergave van de gegevens in de MAN Driver-app is de toewijzing aan een bestuurderskaart. Daarom is de informatie in de Driver-app alleen zichtbaar voor toegewezen chauffeurs. Als wagenparkbeheerder kunt u alle informatie op het RIO Platform bekijken.

Deze mobiele app wordt aanbevolen voor bestuurders van MAN vrachtwagens, maar niet voor bestuurders van MAN TGE, bus en bestuurders van NEOPLAN.

Naar uw persoonlijke contactpersoon


MAN DigitalServices Info-Hotline

Op werkdagen van 8:00 tot 17:00 uur

00800 – MDIGITAL
00800 – 634 448 25


Hebt u vragen?

Digitale diensten voor uw wagenpark