Hansea, werkzaam in heel België, staat gekend als de grootste onafhankelijke private busmaatschappij in Vlaanderen en brengt dagelijks duizenden mensen op bestemming. Naast openbare vervoersmaatschappijen rekent Hansea ook onder meer grote industriële bedrijven, overheden, spoorwegen, scholen en reisorganisaties tot haar klantenbestand. Met meer dan 800 bussen en 20 vestigingen verspreid over België is Hansea de grootste onderaannemer van De Lijn in Vlaanderen én de op één na grootste onderaannemer van de TEC in Wallonie.
Samen met het Nederlandse Munckhof wist Hansea, dankzij gebundelde krachten, een mobiliteitsnetwerk uit te bouwen dat meer dan 3.000 medewerkers, experten in mobiliteit, omvat. Op die manier wil Hansea zich, naar de toekomst toe, niet meer louter als busbedrijf profileren maar als mobiliteitspartner die geheel op maat werkt en tevens onder andere taxi- en treinreizen kan aanbieden.
Eén grote constante in deze merge is de focus op de “nieuwe” mobiliteit waarbij de klant steeds milieuvriendelijkere oplossingen verwacht. Hierdoor is investeren in duurzame mobiliteit met een emissievrije en groene vloot een absolute prioriteit, een strategie waarin Hansea en Munckhof elkaar duidelijk hebben gevonden.
Van meet af aan rekent Hansea voor de vergroening van het buspark op MAN dat reeds de voorbije 10 jaar zijn sporen wist te verdienen binnen een partnership, gebaseerd op wederzijds vertrouwen. Zo zullen er in deze tijdspanne tegen eind 2023 meer dan 400 MAN bussen zijn afgeleverd aan Hansea, waarvan tegen dan 90 elektrische MAN Lion’s City E lijnbussen.
Dit zal het totaal aantal elektrische bussen bij Hansea op meer dan 100 brengen tegen het einde van dit jaar, op dat moment eveneens de grootste emissievrije busvloot in België. Bedoeling van Hansea is om tegen uiterlijk 2035 de volledige busvloot te elektrificeren wat maakt dat er in een sneltempo wordt geschakeld om deze ambitieuze doelstelling waar te maken.