Uw kennismaking met efficiënt wagenparkbeheer met MAN DigitalServices

Uw kennismaking met efficiënt wagenparkbeheer met MAN DigitalServices

In één oogopslag

  • Eenvoudige bediening
    Overzichtelijke en transparante weergave van gegevens: via het RIO Platform kunt u op elk moment alle relevante wagenparkgegevens zien.
  • Onafhankelijk gegevensbeheer
    Voor het beheren van uw diensten met het cloudgebaseerde RIO Platform hoeft u geen extra software te installeren. Alle relevante gegevens zijn beschikbaar via uw webbrowser, waar u zich ook bevindt.
  • Flexibel te boeken diensten
    De afzonderlijke diensten worden per voertuig en per dag geboekt – zo kunt u de gebruikte diensten op elk moment uitbreiden of opzeggen.

MAN DigitalServices: zo eenvoudig is het

MAN DigitalServices: zo eenvoudig is het

Met MAN DigitalServices en de Marketplace op het RIO Platform maakt u op eenvoudige wijze kennis met het digitale wagenparkbeheer. De beschikbare diensten voor voertuigtracking, onderhoudsmanagement, optimalisatie van voertuiganalyse en -prestaties en verbetering van de chauffeursperformance ondersteunen een voordelig en efficiënt beheer van uw wagenpark.

De MAN DigitalServices zijn in het cloudgebaseerde RIO Ecosysteem geïntegreerd. De Marketplace op het RIO Platform biedt toegang tot de digitale MAN diensten, die u via de RIO Box in uw MAN kunt gebruiken.

Om gebruik te kunnen maken van de MAN DigitalServices, hoeft u zich alleen maar op het RIO Platform te registreren. Hierna activeert u uw voertuig of wagenpark in het administratiegedeelte en ontvangt u het gratis basispakket Essentials met de applicatie Wagenparkmonitor en Inzetanalyse. In de Marketplace kunt u ook andere MAN DigitalServices en diensten tegen betaling boeken en beheren.

Vijf goede redenen voor het gebruik van MAN DigitalServices

Eenvoudig en ongecompliceerd aan de slag

Eenvoudig en ongecompliceerd aan de slag

Met de RIO Box en de Marketplace maakt u snel en eenvoudig kennis met het digitale wagenparkbeheer en op deze manier kunt u de efficiëntie van uw vloot verhogen. Bij de voertuigseries MAN TGS en MAN TGX is de RIO Box standaard ingebouwd. Bij de series MAN TGM en MAN TGL kan deze bij de voertuigconfiguratie worden toegevoegd. Uw MAN servicepunt gaat bovendien graag voor u na of de RIO Box achteraf kan worden ingebouwd in uw MAN voertuig.

Aangezien het RIO Platform cloudgebaseerd is en u via uw webbrowser toegang tot uw wagenparkgegevens kunt krijgen, hebt u geen andere software nodig om de gegevens te bekijken – waar u zich ook bevindt.

Gratis aan de slag

Gratis aan de slag

Bij uw registratie in de Marketplace op het RIO Platform krijgt u het basispakket Essentials gratis van ons. Hiermee kunt u locatie- en prestatiegegevens van uw voertuigen eenvoudig registreren. Pas bij een uitbreiding van de functionaliteit met de services Geo en Perform ontstaan er extra kosten.

U kunt bovendien de gratis dienst MAN ServiceCare boeken voor de MAN voertuigen in uw wagenpark. Deze dienst maakt het onderhoudsmanagement van uw voertuigen en het coördineren van uw werkplaatsafspraken eenvoudiger en efficiënter.

Altijd zicht op de kosten

Altijd zicht op de kosten

Via het RIO Platform heeft u volledige controle over de kosten. Dankzij de hoge kostentransparantie van onze services profiteert u van maximale planningszekerheid. U kunt betaalde services op elk moment afzonderlijk boeken of opzeggen.

Bestaande voertuigen eenvoudig integreren

Bestaande voertuigen eenvoudig integreren

U kunt uw bestaande voertuigen probleemloos koppelen: het naderhand inbouwen van de RIO Box voor voertuigen met een FMS-interface (Fleet Management System) is eveneens mogelijk. De Box (TBM3) kan in alle voertuigen met een geactiveerde FMS-interface worden gebruikt. Bij voertuigen met Telematic Board Module 2 (TBM2) kan MAN Bridge worden gebruikt om de voertuigen digitaal up-to-date te maken en de voorwaarde voor het boeken van digitale diensten te creëren.

Gemengd wagenpark? Geen probleem!

Gemengd wagenpark? Geen probleem!

Ook bij gemengde wagenparken bieden de MAN DigitalServices een passende oplossing op het gebied van telematica: veel van onze digitale diensten zijn ontwikkeld voor verschillende voertuigen en bieden de mogelijkheid om ook voertuigen van andere fabrikanten te koppelen. Het RIO Platform is niet aan één systeem of één fabrikant gebonden en daardoor bij uitstek geschikt voor gemengde wagenparken.

Uw contactpersoon


MAN DigitalServices Info-Hotline

Op werkdagen van 8:00 tot 17:00 uur

00800 – MDIGITAL
00800 – 634 448 25


Digitale diensten voor uw wagenpark